Straatverbod en/of contactverbod aanvragen

U kunt zelf een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, maar u kunt ook via het strafrecht proberen om een straatverbod en/of een contactverbod te regelen. Wilt u op korte termijn een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, en wilt u dat deze voor langere tijd van kracht blijven, dan adviseren wij u altijd om het initiatief in eigen hand te nemen en zelf een straatverbod en/of contactverbod aan te vragen.

Aanvragen via kort geding

Wilt u een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, dan moet u dit altijd doen via een kort geding. Een advocaat is voor de eisende partij daarbij verplicht! Een kort geding is een spoedprocedure. U moet een spoedeisend belang hebben, maar dat is meestal wel het geval in zaken waar het gaat om het opleggen van een straat- en contactverbod. Dat is namelijk inherent aan de reden waarom u dit verbod vordert; u wilt dat de gedaagde partij onmiddellijk stopt met u lastig te vallen. 

Bewijs en onderbouwing

Het is wel belangrijk dat u uw aanvraag zo goed mogelijk kunt onderbouwen. U moet bewijzen kunnen leveren dat u stelselmatig wordt lastiggevallen door de gedaagde partij. Deze bewijzen kunnen onder andere bestaan uit het herhaaldelijk doen van aangiften, getuigenverklaringen, foto's. 

Aanmelden nieuwe zaak

Wilt u direct een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, en kunt u aannemelijk maken dat u stelselmatig wordt lastiggevallen, meldt uw zaak dan direct bij ons aan via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden