Straatverbod en/of contactverbod aanvragen

U kunt zelf een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, maar u kunt ook via het strafrecht proberen om een straatverbod en/of een contactverbod te regelen. Wilt u op korte termijn een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, en wilt u dat deze voor langere tijd van kracht blijven, dan adviseren wij u altijd om het initiatief in eigen hand te nemen en zelf een straatverbod en/of contactverbod aan te vragen.

Aanvragen via kort geding

Wilt u een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, dan moet u dit altijd doen via een kort geding. Een advocaat is voor de eisende partij daarbij verplicht! Een kort geding is een spoedprocedure. U moet een spoedeisend belang hebben, maar dat is meestal wel het geval in zaken waar het gaat om het opleggen van een straat- en contactverbod. Dat is namelijk inherent aan de reden waarom u dit verbod vordert; u wilt dat de gedaagde partij onmiddellijk stopt met u lastig te vallen. 

Bewijs en onderbouwing

Het is wel belangrijk dat u uw aanvraag zo goed mogelijk kunt onderbouwen. U moet bewijzen kunnen leveren dat u stelselmatig wordt lastiggevallen door de gedaagde partij. Deze bewijzen kunnen onder andere bestaan uit het herhaaldelijk doen van aangiften, getuigenverklaringen, foto's. 

Aanmelden nieuwe zaak

Wilt u direct een straatverbod en/of contactverbod aanvragen, en kunt u aannemelijk maken dat u stelselmatig wordt lastiggevallen, meldt uw zaak dan direct bij ons aan via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier

 

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden